13.8.2012. – Koncert Jelene Šimić

Solistički koncert Jelene Šimić se uz klavirsku pratnju prof. Dalije Šaban, održao u sklopu 23. Omiškog ljeta i ljetne škole violine od 13. do 20, kolovoza organiziranu pri Centru za kulturu Omiš, a koju vode prof. Silvana Vulas i prof. Ana Bubalo.

jelena-simicJelena Šimić, rođena 14.11.1989. godine violinu počinje svirati sa 7 godina u OGŠ “Lovro pl. Matačić” Omiš u klasi prof. Silvane Vulas, a maturira u GŠ “Josip Hatze” u Splitu u klasi prof. Loris Grubušić i prof. Jure Bučevića.
Kroz svoje osnovno i srednje glazbeno školovanje bilježi uzspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima HDGPP-a (2.nagrada, 1. mjesto, 1. nagrada ….), državnom natjecanju komornih sastava, kao i na međunarodnim natjecanjima Etide i skale i Giovanni violinisti u Italiji. Kao član međunarodnih orkestara mladih sudjeluje na turnejama diljem Europe (Youth orchestra – Neumarkt, Njemačka, Centra European Initiative Youth Orchestra – ljetna i zimska turneja 2004/2005).
2008. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasdi. prof. Anđelka Krpana. 2012. osvaja 1. nagradu na regionalnom, a 2. na državnom natjecanju GDGPP-a te je pozvana na sudjelocvanje u radu orkestralne akademije Bečke filharmonije – Ossiach (OAO).
Kao solist i član komornih i orkestralnih sastava nastupala je diljem Hrvatske i inozemstva, a od važnijih nastupa ističu se: Foyer HNK Split, Dvorana kulturnog društva “Naperedak”, dvorana Matice Hrvatske, HNK Varaždin, HNK “Ivan pl. Zajc” Rijeka, itd.
Tijekom školovanja se usavršavala kod svjetski uglednih glazbenikh pedagoga poput Asje Kushner, Grigorija Zhislina, Stefana Milenkovicha, Josipa Škunce, Michaela Frichenschlagera, Jilije Krasko, Violete Smajlović, Igoira Corettija-Kureta. Stalni je član gradskog gudačkog orkestra Omiške strune i Zagrebačkog orkestra mladih.

icon-pdf