31.8.2012. – Koncert Davor Jelavić-Šako

Davor Jelavić-Šako rođen je 1990. godine u Splitu, stalno je nastanjen u Suhom Potoku. Osnovnu školu “Jesenice” završio je u Oriju – Dugi Rat, a Prirodoslovnu gimnaziju u Splitu. Osnovnu glazbenu školu “Lovro pl. Matačić” završava 2004. godine u Omišu u klasi prof. Jasminka Šetke. Srednju glazbenu školu završio je u Splitu u klasi profesora Dragana Colića. Tijekom školovanja nastupao je na raznim regionalnim i državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe u RH gdje je osvojio nekoliko nagrada;
– na 40. Regionalnom natjecanju u Splitu ožujka 2002. osvaja u I. Kategoriji I. nagradu, a isti uspjeh ponavlja u travnju 2002. godine u Rijeci na 40. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe RH.
– na 42. Regionalnom natjecanju u Dunrovniku ožujka 2004.godine u II. kategoriji ponovno zavrjeđuje I. nagradu, a istu na državnom prvenstvu potvrđuje.
– U vrijeme priprema za upis u srednju školu u ožujku 2006. godine na 44. Regionalnom natjecanju u Dunrovniku u III. kategoriji osvaja I. mjesto, a u travnju na državnom natjecanju u Varaždinu zaslužuje II. nagradu.
Student je Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Željka Milića.
Nastupao je na brojnim skupnim koncertima u organizaciji Centra za kulturu – OGŠ Lovro pl. Matačić u Omišu i Glazbena škola Josip Hatzea u Splitu. Stalni je član omiškog duhačkog orkestra.