Koncert klarineta

U nedjelju 9. ožujka u Ilirskom sjemeništu na Priku u Omišu  održan je “Koncert klarineta”. Publici su se predstavili studenti klarineta Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Željka Milića, Davor Jelavić Šako i Gordan Tomić. Na programu si bila djela Witolda Lutoslawskog, Georga Gershwina, Aarona Coplanda, Igora Stravinskog i Gordona Lewina. Korepeticija prof. Anna Semkina.

Program  koncerta!

Gabrijel Tomić
1. Witold Lutoslawski: Dance Preludes

2. George Gershwin: Porgy and Bess

Davor Jelavić Šako
3. Aaron Copland: Concerto

4. Igor Stravinsky: Three pieces

5. Gordon Lewin: Views of the Blues for 2 Bb Clarinets

koncert-klarineta-2

DAVOR JELAVIĆ ŠAKO, rođen je 19. 07. 1990. godine u Splitu, stalno je nastanjen u Suhom Potoku. Opću osnovnu školu ,,Jesenice,, završio je u Oriju – Dugi Rat, a Prirodoslovnu gimnaziju u Splitu. Osnovnu glazbenu školu ,,Lovro pl. Matačić,, završava 2004. godine u Omišu u klasi prof. Jasminka Šetke. Srednju glazbenu školu ,,Josip Hatze,, završio u Splitu u klasi prof. Dragana Colića. Tijekom školovanja nastupao na raznim regionalnim i državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe RH gdje je osvojio nekoliko nagrada.
– Na 40. Regionalnom natjecanju u Splitu ožujka 2002. godine, osvaja u I. Kategoriji I. nagradu, a isti uspjeh ponavlja u travnju 2002. godine u Rijeci na 40. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe RH.
– Na 42, regionalnom natjecanju u Dubrovniku, ožujka 2004. godine, u II. Kategoriji ponovo zavrjeđuje I. Nagradu, a istu na državnom natjecanju u Varaždinu potvrđuje.
– U vrijeme pripreme za upis u srednju školu, u ožujku 2006. godine na 44. Regionalnom natjecanju u Dubrovniku u III. kategoriji osvaja I. Nagradu, a u travnju na državnom natjecanju u Varaždinu osvaja II. nagradu.
Sada je student Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Željka Milića.
Nastupao je na brojnim skupnim koncertima, a 2012 imao je samostalni kocert u organizaciji Centar za kulturu Omiš.

GABRIJEL TOMIĆ, rođen je 26.12.1989. Osnovnu glazbenu školu završio je u Korčuli. Srednju glazbenu školu „Josip Hatze“ školu zavrišio je u klasi prof. Colića.
Trenutno je na petoj godini studija na glazbenoj akademiji u Splitu u klasi prof. Željka Milića.
Sudjelovao na raznim natjecanjima, a izdvojimo drugu nagradu sa međunarodnog natjecanja u Beogradu.
Sudjelovao je na raznim seminarima, kod prof. Radovana Cavalina, Davora Rebe, itd…