Koncert, Komorni sastav Trio Osor

Koncert komornog sastava Trio Osor.

Ponedjeljak 10. 10. 2016. / 20.00 h / Ilirsko sjemenište, Omiš

Organizator koncerta je Centar za kulturu Omiš, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture RH.

Radujemo se Vašem dolasku!

 trioosor
Na poticaj gosp. D. Marušića, osnivača Osorskih glazbenih večeri, sastav u kojem sviraju Renata Penezić-flauta, Petar Kovačić-violoncello i Zarija Alajbeg Galuf-klavir, nazvao se Trio Osor i pod tim imenom prvi je put uspješno nastupio na Osorskim glazbenim svečanostima 2007. god. Članove ansambla povezuje želja za komornim muziciranjem a posebice otkrivanje novih djela za ovaj ne tako česti, neklasični sastav. U širokom repertoaru koji se proteže od baroka do suvremenih autora i to mahom originalnih djela pisanih za ovaj sastav, nalaze se i djela domaćih kompozitora posvećenih upravo ovom triu i praizvedenih na Osoru.

 

Renata Penezić

Školovanje je započela u Hrvatskoj kod prof. Vesne Zornjak i nastavila u Sloveniji gdje je 1994. godine i diplomirala na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi prof. Fedje Rupela. Dobitnica je nekoliko nagrada na državnim natjecanjima u Hrvatskoj i Sloveniji. Još za vrijeme treće godine studija Renata Penezić postaje članicom Zagrebačke filharmonije na mjestu prve (solo) flaute što joj je pružilo mogućnost suradnje sa mnogobrojnim poznatim domaćim i inozemnim umjetnicima.

Nakon diplome, Renata Penezić osvaja njemačku stipendiju Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) i upisuje poslije-diplomski studij na prestižnoj glazbenoj akademiji u Kölnu Hochschule für Musik u klasi prof. Andrasa Adorjana.

Želja za kontinuiranim usavršavanjem i praćenjem svjetskih izvodilačkih trendova odvela ju je na seminare u Velikoj Britaniji i Francuskoj, kod Trevora Waya, Y. P. Artauda i A. Mariona.

Osim nastupa kao članica Zagrebačke filharmonije, i solističkih nastupa, njeguje i komorno muziciranje surađujući sa priznatim hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima među kojima su gitarist Darko Petrinjak, oboistBranko Mihanović, fagotist Knut Sonstevold ,violinistica Chaterine Mackintosh, sopranistice Nancy Argenta i Lidija Horvat – Dunjko, tubist Krunoslav Babić, harfistica Nicoletta Sanzin, čembalistica Višnja Mažuran. Članica je ansambla Musica Viva.

Iako je stalno tražena kao izvođač, Renata Penezić uspješno usklađuje obveze koncertnih podija sa poslom docentice flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Petar Kovačić

Rođen je 1980.godine u Rijeci,gdje završava violoncello na srednjoj glazbenoj školi Ivan Matetic Ronjgov, u klasi prof.J.Šepića. Od 1998. studira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. N.Ruževića, a potom A. Petrača, u čijoj klasi i diplomira 2001. godine s odlicnim uspjehom. Tijekom studija pohađa trogodišnji tečaj za usavršavanje pri fondacijiRomano Romanini u Bresciji (Italija), pod vodstvom violoncellista Maria Brunella. Godine 2001. upisuje Hochschule für Musik u Saarbrückenu (Njemačka), gdje nastavlja studij violoncella u klasi prof. Gustava Riviniusa. Godine 2003. diplomira s najvišim ocjenama te upisuje poslijediplomski studij, također u klasi prof. G.Riviniusa. 2005.g. uspješno završava poslijediplomski studij.
Dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima 1996. i 1998. godine, te I. nagrade na natjecanju Alpe Adria 1999. u Goriziji (Italija). Godine 2000. osvojio je I. mjesto na Natjecanju rijeckih glazbenika.U akademskoj godini 2000.-2001. dobio je Dekanovu nagradu a 2003. g. osvojio je II. nagradu na međunarodnom natjecanju Walter Gieseking u Saarbrückenu (Njemačka).
Od 2003. djeluje u HNK Ivan pl. Zajc kao solo cellist orkestra Riječke opere.
Sezonu 2013./2014 provodi u Kataru kao član Katarske filharmonije.
Kao solist nastupio je sa Simfonijskim orkestrom opere HNK “Ivan pl. Zajc” iz Rijeke, Riječkom filharmonijom,Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te Slovenskom filharmonijom.

 

Zarija Alajbeg Galuf

Rođena u Splitu, srednju je glazbenu školu završila u klasi prof. Vesne Zoković. 1991. godine diplomirala je u klasi prof.Ksenije Kos na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje se dodatno posvetila studiranju komorne glazbe kod prof.Andreja Petrača. Interes za komorno muziciranje odveo ju je do Scuole superiore del Trio di Trieste koju je apsolvirala kao stipendistica United World College of Adriatic. Tijekom cijelog školovanja sudjelovala je na brojnim seminarima i majstorskim tečajevima vrhunskih pedagoga u zemlji i inozemstvu (R. Kehrer, E. Timakin, K. Taylor, D. Kraus, G. Veemayer, D. Grigorjan). Koncertna karijera Zarije Alajbeg Galuf posljednjih godina uključuje solističke i komorne recitale u sklopu Dubrovačkog ljetnog festivala i Osorskih glazbenih večeriBolskogHvarskog i Trogirskog ljeta te u koncertnim dvoranama u Splitu i Zagrebu. Imala je priliku koncertirati i u Italiji, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. Djelovala je kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao i na ljetnim seminarima Tria Orlando u Sorentu te M. Hayashija i K. Botvaya u Grožnjanu. S flautisticom Anom Domančić snimila je kompaktni disk “Francuska glazba za flautu i glasovir s početka stoljeća”. Kao članica raznih komornih ansambala višekratno je snimala za Hrvatsku radio-televiziju. Od 1991. uspješno radi i kao glazbeni pedagog.