Odjeli

 

ODJELI OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE
“Lovro pl. Matačić” Omiš

 

ODJEL ZA TEORIJSKE PREDMETE, GITARU I MANDOLINU 

Odjel za teorijske predmete, gitaru mandolinu obuhvaća odgojno-obrazovnu vertikalu od predškolskog odgoja preko osnovne škole do srednje škole. Osim poduke teoretskih glazbenih predmeta, u sklopu Odjela njeguje se i glazbeno izvodilaštvo učenika u dječjem zboru i različitim vrstama komornih sastava. U prvom i drugom pripremnom razredu učenici imaju obvezatnu nastavu solfeggia na kojoj se osposobljuju za eventualni daljnji nastavak školovanja u srednjoj glazbenoj školi. Nastava solfeggia odvija se u dvije školske godine. Učitelji su prof. Vanda Ferić i Ivana Galić. Dio odjela je i nastava gitare i mandoline. U šest razreda škole nastavu pohađa 27 učenika. Učitelji gitare su  mr. art. Neno Munitić  i  mr.art. Petar Čulić.

 ODJEL ZA GLASOVIR I HARMONIKU

Odjel za glasovir i harmoniku realizira programe nastave glasovira i harmonike. U šest razreda nastavu  pohađa 44 učenika. Učitelji klavira na odjelu su profesori Jelena Buble Paškalin, Dalija Šaban i Anna Semkina. Nastavu harmonike vodi prof. Mila Đukić Milašević.

ODJEL ZA GUDAČKE INSTRUMENTE

Odjel za gudačke instrumente osnovne glazbene škole realizira programe nastave za violinu, violu, violončelo i kontrabas. U šest razreda nastavu pohađa 45 učenika. Učitelji violine su prof.  Ana Bubalo, Silvana Vulas i Tanja Čudina, učitelji viole je prof.  Boris Stanić, učiteljica violončela je prof. Marta Proso, dok je učiteljica kontrabasa prof. Hillary Vaden Karuza.

Odjel za puhačke instrumente osnovne glazbene škole u funkciji je realizacije nastavnih programa za klarinet, trubu, flautu,  saksofon i obou. Na odjelu ima 48 učenika. Učitelj klarineta je prof. Jasminko Šetka, saksofona prof. Jure Šaban Stanić, flaute prof. Ana Mimica, oboe prof. Ana Mandić, dok je učitelj trube prof. Mate Kalajžić.