Petar Čulić u Engleskoj uz filharmoniju

Dugoratski gitarist Petar Čulić učitelj u našoj glazbenoj školi, nastupio je u subotu 04.05.2013.g. u 19.30 sati u St. Andrews Hall u Norwichu kao solist sa Mozart orkestrom izvodeći najpoznatiji koncert za gitaru i orkestar “Concierto de Aranjuez” skladatelja Joaqina Rodriga. Velika je to čast i privilegija za mladog gitarista. Kapacitet dvorane je 800 mjesta, a koncert je humanitarnog karaktera. Dirigent je bio Martin Budgett.

Petar je ovu godinu započeo koncertom u foajeu Splitskog HNK u sklopu ciklusa mladih glazbenika “Vinko Lesić”, a nastavio sa 4 međunarodna natjecanja na kojima postiže zapažene rezultate. Na Guitar Art Festivalu u Beogradu osvaja drugo mjesto kao i na Sarajevo Guitar Festivalu. Nakon ulaska među 10 izabranih finalista na World Guitar Competition u Novom Sadu osvaja drugo mjesto, te naposljetku prvo mjesto na Omiš Guitar Festu. Na nabrojenim natjecanjima u Petrovoj kategoriji je nastupilo stotinjak gitarista iz više od 30 država cijelog svijeta.

Petar Čulić je diplomirao na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, te završio postdiplomski studij na Koblenz Guitar Academy u Njemačkoj u klasi prof. Huberta Kaeppela.