Poput Anđel-A

18.2.2020. u 20.00h
Art kinoteka Kamena klupa

Zemlja: Francuska
Trajanje: 88 min.
Godina: 2005.
Reditelj: Luc Besson
Glumci: Jamel Debbouze, Rie Rasmussen, Gilbert Melki, Serge Riaboukine

ULAZ: 10 kn

Sinopsis
Poput Anđel-A je neobičan film na granici nekoiko žanrova – znanstvene fantastike, moderne bajke, akcijskog krimića i romantične komedije. Vizualno vrlo atraktivan i jako dobrog ritma, film je djelo Luca Bessona (Nikita, Subway, Peti element). Kroz ovaj raspoznatljivi stil, redatelj uvijek nudi zanimljivu priču prepunu duhovitih dijaloga i zanimljivih likova. U filmu glumi poznati francuski komičar, Jamel Debbouze i Rie Rasmussen, glumica i fotomodel.
Andre (J. Debbouze) je sitni prijestupnik i nekadašnji zatvorenik koji svima živima duguje novac u Parizu, pa čak i šefu podzemlja koji mu kaže da će ga ubiti ako ne vrati pozamašni dug do ponoći. Nakon što mu američka ambasada i francuska policija odbiju pružiti zaštitu, očajni Andre pokuša skočiti u Senu.
Ali, do sebe ugleda podjednako očajnu ljepoticu koja ga, iako skoči zajedno s njim, uspije spasiti i svojim ga šarmom i iznenada vraćenom vjerom u život odvrati od samoubojstva. Ona mu se predstavi kao Angel-A (R. Rasmussen) i uvjeri ga da zajedno mogu riješiti njegov problem. Njih dvoje počnu se družiti i, dok je Andreu mafija za petama, on postaje sve privrženiji djevojci…