Silvana Vulas

svulasSilvana Vulas rođena je 1973. godine u Trogiru. Glazbenu školu Josip Hatze u Splitu započinje u klasi prof. Gordana Sladoljeva, maturira u klasi prpf. Leona Anića, a Muzičku akademiju završava u klasi prof. Josipa Škunce.

Sa sedamnaest godina postaje članica Orkestra HNK Split i Komornog orkestra HNK, a kasnije i Splitskog komornog orkestra.

Glazbenom pedagogijom se počinje baviti krajem studija, 1884. godine u OGŠ Lovro pl. Matačić i GŠ Josip Hatze. U GŠ Josip Hatze nekoliko godina vodi Mali orkestar te Orhestar srednje škole. U omiškoj glazbenoj školi vodi niz gudačkih sastava, te suosniva školski gudački orkestar “Omiške strune”, koji kasnije surađuje s Gradskom glazbom Omiš.

Na natjecanju komornih sastava sudjeluje sa svim skupinama – duo, trio, kvartet, kvintet, sastav od 12 članova i gudački orkestar.

U njenoj klasi se školovao velik broj učenika koji redovito sudjeluju na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvajajući nagrade i priznanja. Neki od njih su danas akademski glazbenici i nastavnici u glazbenim školama.

U svom radu posebno njegue interpretaciju djela hrvatskih skladatelja.